sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Issikat on kivoja!

Käytiin 15.-16.10. kavereitten kanssa issikkavaelluksella Varkauden lähellä olevassa Rella Vinur -tilalla. Tuota paikkaa voin lämpimästi suositella sekä tilusten / ruokailujen / yöpymisen/ maastojen että heppojen puolesta kaikille.


Lauantaina oli lyhyempi parin tunnin ratsastus. Heppani Tvistur tuntui aluksi pullasorsalta, ei liikkunut ollenkaan. Onneksi sille riitti vain risun näyttäminen ja tahti muuttui kerta heitolla. Oma ratsastustaitoni on lähinnä harrastajan tasoa, joten apuvälineisiin on vain turvauduttava, jos muu ei auta. Ratsastuksen jälkeen oli vuorossa hemmottelua kera ohjatun venyttelytuokion. Ja illan kohokohta oli ehdottomasti kolmen ruokalajin illallinen. Tuli syötyä niin paljon, ettei iloliemen juomisesta enää tullut yhtään mitään. Yöpyminen oli ruokailutilan ylisillä.

Hyvin nukutun yön sekä aamiaisen jälkeen ratsastus jatkui. Sain tällä kertaa Kiljan nimisen issikan ja sen askeleet olivat alusta lähtien oikein ripeät. Ohjelmassa oli yhteensä 4 h ratsastusta ja keskivaiheilla tauko Valkeisenlammen kohdalla, jossa keittolounas kera nokipannukaffeet. Tauolta, kun jatkettiin, maisemat olivat tosi upeet, wau. Niin upeat, että en tajunnut silloin kuvia ottaa, kun piti niitä niin ihailla. Olin niin tohkeissani, että yhden erittäin tärkeän asian unohdin. Jostain syystä ratsastus aiheuttaa mulle ikävää kipua oikeaan jalkaan. Olen myös huomannut, jos muistan ottaa vahvempaa särkylääkettä ennen ratsastusta, ongelmaa ei ilmene. Nyt meni tosi hyvin lauantai ja olin ajatellut, että sunnuntainakin selviän tuosta pidemmästä pätkästä, jos vain muistan tauolla ottaa lääkettä..unohdin. Viimeinen puolituntinen oli aika tuskainen, kun kipu taas alkoi. Muillehan en sitä ilmoittanut...ainoastaan he saattoivat ihmetellä sitä, että aluksi olin hepallani kärjessä ja loppuvaiheessa häntä päässä useamman kymmenen metriä muista jäljessä. Kivaa oli, särystä huolimatta. Kipu kuulemma kuulostaa issiassäryltä, mitä lie sekin sitten tarkoittaa. Näin normielämässä sitä ei onneksi ilmene. Kahden päivän vaellus oli uusi kokemus mulle, kyllä kannatti!
Tilalla on muutama muukin lemmikki vierailijoiden iloksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oi, kiva, kun laitoit viestiä :)