lauantai 5. helmikuuta 2011

Blogin päivittäminen tökkii..

Aikaa on vain mennyt. Nytkin tämä tuntuu enemmän velvollisuudelta kuin hauskalta lisäohjelmalta. Mistäköhän sekin johtuu ja tuntuu. En taida olla ainut tässä asiassa, joka ei jaksa / kerkeä näitä kuulumisia tänne kirjoittaa...onko tämä lopun alkua vai väliaikaista?

(Kuvat joulun ajalta. Pakkasta oli ja paljon. Onneksi Susku teki Meselle haalarin ja molemmille töppöset. Jos on tarvetta ota yhteyttä, annan hänen yhteystiedot).

Tammikuussa sain inspiksen ilmoittaa Mesen Lotta Vuorelan agikurssille Längenmäelle. Hänen kurssinsa ovat olleet tosi suosittuja. Mulla ei henkilökohtaisesti ollut mitään kuvaa kuka hän on ja miten hän kouluttaa. Ennakkotietona laitoin hänelle, että haluan keskittyä treeneissä lähinnä koiran motivointiin ja vauhtiin. Ilmoitin Mesen mölliryhmään, vaikka ollaankin jo muutamat kisat käyty.

Muut meni kisanomaisesti, me treenattiin pätkissä ja Lotta palkkasi Mesen aina leluun. Itseäni jännitti, että mitenköhän Mese suostuu hänen kanssaan taistelemaan, mutta ei siinä ollut mitään ongelmia. Samat ajatukset hänellä oli kuin mulla siitä kuinka Mesen kanssa kandee jatkossa treenailla. Lyhyttä pätkää ja paljon leikkimistä. Ehdotti myös parin viikon sessiota siitä, että Mese näkisi vauhdikkaitten koirien menoa. Tätä ollaan kovasti tehty, kiitos ihanien kavereitten, jotka ovat ilmoittaneet aikansa, jolloin ovat hallilla. Jatkossakin ilmoitan Mesen Lotan kurssille, jos vain vapaita paikkoja tulee.


Muusan selkä kuvattiin ensimmäistä kertaa vuosi sitten ja nyt tammikuussa uudestaan. Tilanne on vakaa eli selkäranka on samanlainen. Piiran luona Muusa kävi heti seuraavan viikon tiistaina. Viime syyskuussa, kun Muusa reagoi Piiran hoitoihin voimakkaammin, hän epäili, että niskanseudulla saattaisi olla muutoksia. Tämän käynnin jälkeen agility lopetettiin. Kuvissa kuitenkin näkyy, että niska seutu on täysin normaali. Tällä kertaa Muusan tilanne oli parempi: "Lantion joustavuus ok. Lanneselässä ja rintarangan alueen lihaksissa kireyttä. Ravilla liikkuminen antaa liikettä rintarankaan. Kaurapusseilla saat lihasjännitystä helpotettua."

Vaikka tilanne on suhteellisen sama kuin viime vuonna, silloin agia jatkettiin pitkän kuntoutusjakson jälkeen. Tänä vuonna, peruskuntoa ylläpidän ja rangan joustavuuden hoitoja toki jatkan. Voi olla, että Muusa sittenkin vielä vilahtaa jossain päin Suomea esteillä tai sitten ei. Mitään aktiivista treeni/kisauraa ei kuitenkaan enää tule koskaan olemaan. Muusa on luonteeltaan sellainen, että sen on mentävä täysillä, jos se menisi edes hivenen hiljemmin, sen kroppa pysyisi vauhdissa mukana eikä kaatumisia tapahtuisi. Ja nämä kaatumiset aiheuttavat ongelmia kroppaan…nopeus on vain liikaa, kun tullaan hypyille tietyissä kulmissa.

Mutta...ensi viikolla alkaa Mesen ohjatut treenit. Kouluttaja toimii Päivikki, tosi hyvä ja taitava ohjaaja/kouluttaja. Jos haluatte seuraanne pätevän ulkopuolisen kouluttajan, suosittelen lämpimästi. Kisoihin Mesen kanssa ei lähdetä vielä pitkään aikaa. Mese osaa esteet, mutta jos tulee kielto tai kaksi, ihanneaikaan on mahdoton päästä. Seuraavan kerran siis kisataan vasta, kun voin olla varma, että aika riittää. Laittaisiko vaatimattomasti tavoitteeksi SM-kisat 2012, kun ne ovat yllättävän lähellä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oi, kiva, kun laitoit viestiä :)